Adoptarea unei metodologii

Version: 5.0
  • Maintained versions
  • Unmaintained versions

Warning: You are browsing the book for Symfony 5.0, which is no longer maintained. Code examples might not work anymore, even in a project using Symfony 5.0.

Consider reading the book for Symfony 5.2 instead.

Adoptarea unei metodologii

Predarea presupune repetarea aceluiași lucru constant. Nu voi face asta. Iți promit. La sfârșitul fiecărui pas, ar trebui să te bucuri puțin și să salvezi modificările. Este ca un Ctrl + S, dar pentru un site web.

Implementarea unei strategii Git

La sfârșitul fiecărui pas, nu uita să-ți salvezi modificările în Git:

1
2
$ git add .
$ git commit -m'Add some new feature'

Poți adăuga „totul” fără griji deoarece Symfony gestionează un fișier .gitignore pentru tine. Și fiecare pachet poate adăuga linii suplimentare în acest fișier. Aruncă o privire la conținutul curent:

1
2
3
4
5
6
7
8
###> symfony/framework-bundle ###
/.env.local
/.env.local.php
/.env.*.local
/public/bundles/
/var/
/vendor/
###

Liniile curente cu caractere ciudate sunt markere adăugate de Symfony Flex astfel încât să știe ce să elimine dacă decizi să dezinstalezi o dependență. Ți-am spus, toată munca plictisitoare este făcută de Symfony, nu de tine.

Ar fi frumos să-ți salvezi repozitoriul undeva pe un server. GitHub, GitLab sau Bitbucket sunt niște variante bune.

Dacă lansezi aplicația pe SymfonyCloud, deja ai o copie a repozitoriului Git, dar nu ar trebui să te bazezi pe acesta. Este utilizat doar pentru lansarea noilor versiuni. Nu îl poți folosi pentru găzduirea completă a codului.

Lansarea în producție în mod continuu

Un alt obicei bun este să lansezi public proiectele tale cât mai frecvent. Lansarea la sfârșitul fiecărui pas definește un ritm bun de lucru:

1
$ symfony deploy
This work, including the code samples, is licensed under a Creative Commons BY-NC-SA 4.0 license.